Her Yerde Bilim.  eTwinning PROJESİ

Her Yerde Bilim. eTwinning PROJESİ

" HER YERDE BİLİM"

Okulumuz Boztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Ünye Adanan Mendere  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bodrum Turgutreis Özel Uğur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurucu ortaklığı ile eTwinning "Her Yerde Bilim)  adlı proje ile çalışmalara başlamıştır.

Projemizde Günlük hayatta karşımıza çıkan bilimsel örneklerin sunumu ,çeşitli etkinliklerle uygulamalı anlatımı ve proje halinde sunulmasını hedefliyoruz.Projemiz14-17 yaş arası öğrencileri kapsamaktadır.

HEDEFLER

-Öğrencilerimizin proje kapsamında Bilimsel ve teorik dersleri somut halde algılayıp öğrenmesi temel hedefimizdir. Bu doğrultuda eğitim araçlarını aktif kullanabilme becerilerinin gelişmesi sağlanmalıdır.
-Web2.0 aralarını tanıtmak ve kullanımını sağlamak
-Öğrencilere proje geliştirme ve ekip halinde alışma deneyimi kazandırmak
-Öğrencilerin özgüvene sahip olmalarını sağlamak.
-Okullar arası işbirliğini artırmak

ÇALIŞMA SÜRECI

Farklı okuldan Kurucu ortak ve ortaklarımızla öğrencilerimizin küçük gruplar halinde çalışmaları belirli aralıklarla düzenlenen online toplantılarla projenin sürecini kontrol ederek tamamlanması sürecin 4 ay olmasını planlamaktayız.
Öğrenciler twinpacei aktif olarak kullanacaklardır.
OCAK:Web 2 araçlarının tanıtılması, Proje logo ve afiş çalışması
Günlük hayatta Fizik biliminin nasıl kullanıldığı ile ilgili online seminer düzenleme ve öğrencilerin kelime bulutu oluşturması.
ŞUBAT:Kimyanın Günlük hayatta kullanılması ile ilgili kısa video oluşturma
MART: Biyolojinin günlük hayatta kullanılması ile ilgili online tanıtım yapılması ve karikatür çalışması yapılması.
NİSAN:Gündelik hayatta bilimin kullanılması ile ilgili sanal sergi düzenlenmesi ve ortak ürün olarak e book oluşturma.

BEKLENEN SONUÇLAR

Öğrencilerimizin Web 2 araçlarını kullanabilmesi farklı okuldan çalışma grupları ile disiplinlerarası çalışmalarının verimini arttırmak.
öğrenciler Araştırma yapmayı öğrenirler
Grup halinde çalışmayı öğrenirler
Öğrencilerin özgüveni artar
Yaratıcı düşünme becerileri gelişir.
İletişim kurma becerileri gelişir.
Bir ürün ortaya koyabilme becerisi kazanır.

22.01.2022 1057

Başta okulumuz Biyoloji öğretmenimiz İlkay KANDEMİR olmak üzere emek veren öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.