07.01.2013 8165

TARİHSEL GELİŞİM

Okulumuz Ordu ilindeki kız öğrencilerin çeşitli meslek alanlarında yetiştirilmesi amacıyla 1945 yılının Ekim ayında "AKŞAM KIZ SANAT" okulu olarak eğitim-öğretime başlamıştır. 1955-56 eğitim-öğretim yılında MEB tarafından "Kız Enstitüsü"ne dönüştürülmüş ve 5 yıllık eğitime geçmiştir.

1952-1953 eğitim-öğretim yılında "Kız Sanat Okulu" adı ile üç yıllık eğitim vermiş, 1954-1955 yılında ilkokuldan sonra beş yıllık meslek eğitimi ile ismi "Kız Enstitüsü" olmuş, bu dönemde öğrenciler bütün branşlarda eğitim görerek okulumuzdan mezun olmuşlardır.

1966-1967 öğretim yılından itibaren ortaokul ve lise ayrılmış, lisede branşlaşmaya başlanmıştır. "Kız Sanat Ortaokulu ve Kız Enstitüsü" olarak eğitime devam eden okulumuz

1974–75 yılında 9.Milli Eğitim Şurası kararına göre ismi "KIZ MESLEK LİSESİ" olarak değiştirilmiştir.

1996–97 eğitim-öğretim yılında orta kısmı kapanarak sadece 3 yıllık lise bölümü ile eğitim ve öğretime devam etmiştir.

1998–99 eğitim-öğretim yılında Anadolu Meslek Lisesi, sınavla Bilgisayar bölümü açmış ve aynı yıl METGE projesinde Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü açılmıştır.

2001-2002 öğretim yılında erkek öğrencilerin alınması ile kız kelimesi kaldırılarak okulumuzun adı "Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Meslek Lisesi" olmuştur.

2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren liselerin 4 yıl olması ile birlikte 4 yıllık eğitime geçilmiştir.

2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren METGE programından Avrupa Birliği ile eşgüdümlü yürütülmekte olan Meslek Eğitimini Güçlendirme Eğitim Projesi' ne geçiş yapılmıştır. Bu proje bünyesinde 8 alanda faaliyet göstermektedir.

Ayrıca, 2007 yılı Mart ayında faaliyete geçen 80 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdumuz da mevcuttur.

2013-2014 eğitim-öğretim yılında okulumuzun adı "Boztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" olarak değiştirilmiştir.

Döner sermaye ile çalışan okulumuz, halen

• 4 yıllık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • Uygulama Anasınıfı
  • Mesem Programı
  • Mesleki Açık Lise

ile eğitim ve öğretime devam etmekte, alanlara yönelik siparişler almaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün; 2014/8 Numaralı Genelge gereği okulumuzun adı Boztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak belirlenmiştir.

OKULUMUZDA FAALİYETTE OLAN ALANLARIMIZ

• BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ