Rehberlik Servisi

Rehberlik Servisi

21.01.2013 21028

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ SERVİSİ ´NİN YAPTIĞI ÇALIŞMALAR

1. Öğrencilerimizle ilgili çalışmalar: Öğrencilerimize kişisel, eğitsel, mesleki konularda rehberlik etmek, problemlerinin çözümünde yardım sağlamak bu çalışmalarımızın kapsamını oluşturmaktadır. Çalışmalarımız sınıf çalışmaları, seminer çalışmaları, bireysel öğrenci görüşmeleri ve grup çalışmaları şeklinde yürütülür.

 

2. Sınıf öğretmenleriyle ilgili çalışmalar: Rehberlik Servisi çalışmalarının sağlıklı yürütülebilmesi için sınıf rehber öğretmenleri ile koordinasyon ve karşılıklı bilgi akışı önemlidir. Sınıf öğretmenlerimize hazırladığımız Rehberlik Çerçeve Programı´nın uygulanması, öğrenci tanıma çalışmalarının yürütülmesi için sınıf rehber öğretmenlerinin aktif rol alması söz konusudur. Bu çalışmalarımızın amacı sınıf rehber öğretmenlerimizle birlikte öğrenci tanıma çalışmalarını gerçekleştirebilmek, Çerçeve Program çerçevesinde gerekli test ve teknikleri uygulayabilmek ve karşılıklı bilgi aktarımını sağlamaktır. Elde edilen verilerin ışığında rehberlik edilecek konuların ve sorunların saptanması ve sınıf öğretmenleriyle birlikte çözüme ulaştırılması temel amacımızdır.

 

3. Okul İdaresi ile ilgili çalışmalar: Öğrencilerimizle ilgili yaptığımız çalışmalar konusunda Okul İdaresi´ni bilgilendirmek, bilgi alışverişinde bulunmak, Okul İdaresi- Rehberlik Servisi- Öğrenci- Öğretmen koordinasyonunu sağlamak bu çalışmalarımızın içeriğini oluşturmaktadır.

 

4. Okulumuzda görev yapan branş öğretmenleriyle ilgili çalışmalar: Öğrencilerimizle ilgili konularda standart davranış modelini oluşturabilmek ve zümreler arası tutarlı işbirliğini geliştirebilmek amacıyla yapılan bilgi alışverişi çalışmaları bu kapsamdadır.


5. Velilerimizle ilgili çalışmalar: Rehberlik Servisi´mizin ve çalışmalarımızın velilerimize tanıtımı, öğrencilerimize yaklaşımda velilerimizle ortak tavır alabilmek için yaptığımız bilgi alışverişi ve yönlendirme çalışmaları, velilerimize yönelik seminer çalışmaları bu kapsamdadır.

 

6. Okulumuzda görev yapan diğer personelle ilgili çalışmalar: Okulumuzda görev yapan diğer personelle yapılan eğitim çalışmalarımız bu çalışmalarımızın içeriğini oluşturmaktadır.

 

7. Rehberlik Servisi servis içi çalışmaları: Yukarda özetle sunulan çalışmalarımızın yapılandırılması, yürütülmesi, değerlendirilmesi aşamalarında ve ortak bakış açısı geliştirebilmek amacıyla psikolojik danışmanlar olarak yaptığımız bilgi alışverişlerini ve çalışmaları kapsamaktadır.

 

Rehberlik Servisi olarak yürüttüğümüz yukarıda belirtilen çalışmalar dışında ayrıca eğitim ve öğretim ile ilgili konularda yapılan toplantılara katılıyoruz.