Güzellik ve Saç Bakımı Alan Tanıtımı

27.12.2012 3096

Kuaförlük ve güzellik hizmetleri alnının hızla gelişmesi,büyük bir isatihdam alanı yaratmakta ve yetenekli elemanlara ihtiyaç giderek artmaktadır. Hızla değişen ve gelişen teknolojinin olumlu izlerine kuaförlüktede rastlanmaktadır. Kullanılan kozmetik malzemelerine ve elektrikli cihazlara yansıyan bu gelişme mesleğin gelişiminide arttırmaktadır.

Müşteri ilişkilerinin gittikçe önem kazandığı bu meslekte, salon kapasiteleri genişlemektedir.Meslekte geleceğe yönelik eğitim ise kuaförlük ve güzellik uzmanlığı alanında birçok gelişmiş ülkede olduğu gibi bayan-erkek hizmet ayrımının ortadan kalkması yönündedir.

EĞİTİM SÜRESİ

Alan Programının Eğitim Süresi, 9. Sınıftan sonra 3 Öğretim Yılı ile,Toplam 4 Yıldır..

MESLEK ELEMANINDA ARANAN ÖZELLİKLER

• El ve parmaklarını ustalıkla, göz ve ellerini eş güdümlü kullanabilme yeteneğine sahip
  • Estetik görüşü gelişmiş
  • Hijyene önem veren
  • İnsan psikolojisinden anlayan
  • İletişimi kuvvetli
  • Girişimci
  • Kişisel bakıma özen gösteren
  • Koku ve kimyasal maddelere karşı alerjik ve bulaşıcı hastalığı bulunmayan
  • Alanını seven KİMSELER OLMASI GEREKİR

İŞ BULMA İMKANLARI

• Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde Mesleki Eğitim Merkezlerinde Ustalık ve Usta öğreticilik belgesi almak şartı ile sözleşmeli USTA EĞİTİCİ olarak öğretmen gözetiminde görev yapabilirler.
  • Özel Kurum ve Kuruluşların kuaför salonlarında,
  • Tiyatro ve TV stüdyolarında çalışabilecekleri gibi
  • AYRICA KENDİ ADLARINA İŞ YERİ AÇABİLİRLER

ÇERÇEVE PROGRAMINDA

• SAÇ BAKIMI
  • GÜZELLİK HİZMETLERİ
  • VÜCUT BAKIMI ve MAKYAJ  alanları yer almaktadır.

KUAFÖRLÜK VE GÜZELLİK HİZMETLERİ

10.SINIFIN SONUNDA,

• BÖLGESEL VE SEKTÖREL İHTİYAÇLAR
  • OKULUN DONANIMI